Contentspecialist Patiënteninformatie 

(Amsterdam, 32-36 uur/week)

 

Ben jij een creatieve contentspecialist die ingewikkelde teksten kan vertalen naar leesbare en begrijpelijke content voor onze patiënten? Wil jij samen met andere professionals werken in een groeiende en ambitieuze organisatie waar jij de ruimte krijgt om eigen initiatieven te ontplooien? Kom werken bij ReumaNederland!

 

Wat ga je doen?

Een van de speerpunten voor ReumaNederland is de ontwikkeling van ons nieuwe patiëntenplatform Reuma.nl. Dé plek waar mensen met reuma en hun naasten in de toekomst terecht kunnen voor informatie over reuma, leven met reuma en voor contact met andere mensen met reuma in de community.
Als Contentspecialist ga jij samen met collega’s dit platform redactioneel verder ontwikkelen. Je schrijft teksten over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van patiëntenvoorlichting zoals behandelopties, leven met reuma en over de verschillende reumatische aandoeningen.

Tevens verzorg jij in deze rol de communicatie over belangenbehartigingsthema’s en samenwerkingen op diverse kanalen zoals onze websites en social mediakanalen. En houd jij je bezig met alle communicatie-uitingen voor het netwerk van ervaringsdeskundigen van ReumaNederland.

 •  Je maakt content voor het nieuwe patiëntenplatform en voor de corporate website;
 • Voor onze online en social kanalen ben jij verantwoordelijk voor de redactie en contentmanagement gericht op patiënten en ervaringsdeskundigen;
 • Je denkt mee in oplossingen voor visuele ondersteuning die de teksten verduidelijken. Je kunt variëren in middelen, van teksten tot animaties (laten maken), afhankelijk van wat in jouw ogen werkt;
 • Je speelt in op de actualiteit: je volgt, signaleert en analyseert ontwikkelingen, trends en kansen in het zorgveld, bij mensen met reuma, vanuit de politiek en media en kan onderwerpen aandragen voor nieuwe content/communicatie-uitingen.

Wie ben jij?

Het creëren van content is jouw passie. Jij bent een nieuwsgierige, ondernemende professional en met jouw creatieve schrijfskills weet jij hoe je patiënten en betrokkenen op de diverse kanalen bereikt en aanspreekt.

Verder herken jij je in de volgende punten:

 • HBO/universitair werk- en denkniveau en je hebt relevante werkervaring in het vakgebied patiëntencommunicatie, -voorlichting;
 • Je hebt affiniteit met thema’s en problemen die mensen met reuma raken en kunt je goed inleven in de ontvanger van jouw boodschap;
 • Je hebt ijzersterke communicatieve skills in het Nederlands en leest gemakkelijk Engelse (medische) teksten;
 • Je bent verantwoordelijk en zelfredzaam; je pakt graag eigen regie over je werk en kan goed zelfstandig uit de voeten;
 • Je herkent je in de kernwaarden van ReumaNederland; Voorvechter, Vernieuwer en Verbinder;
 • En natuurlijk vind je het belangrijk om maatschappelijk je steentje bij te dragen door te werken voor ReumaNederland.

Wat bieden wij jou?

Een warme, ambitieuze, maatschappelijke organisatie waar hands-on mentaliteit wordt gewaardeerd en waar je veel ruimte krijgt om je persoonlijk en inhoudelijk verder te ontwikkelen.

Je komt te werken in een net opgeknapt, modern pand met een open karakter en flexibele werkplekken. Hier word je omringd door ondernemende collega’s in een zelforganiserend team die eigenaarschap en zelfstandigheid belangrijk vinden.

Daarnaast heeft ReumaNederland een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. Daarin vind je onder meer:

 • Een marktconform salaris in overeenstemming met zwaarte van de functie en afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een eindejaarsuitkering van 5%
 • 6 weken vakantie per jaar
 • Pensioenregeling
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Over ReumaNederland

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen.  ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is.

We investeren in baanbrekende oplossingen en onderzoek naar betere behandelingen. We vechten voor meer aandacht voor de belangen van mensen met reuma. We zetten reuma op de agenda in Den Haag, brengen Nederland in beweging en stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen.

Ons doel is om van reuma in 2040 een omkeerbare aandoening te maken. Deze doelen bereiken we door ons werk te focussen op een aantal speerpunten. Onze organisatie is volop in beweging en zit middenin een transitie om uit te bloeien tot een moderne, open en energieke organisatie die klaar is voor de toekomst. En bij nieuwe plannen, ontstaan ook nieuwe functies. Help mee het nieuwe ReumaNederland op te bouwen. Doe jij mee?

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw curriculum vitae en motivatie naar sollicitatie@reumanederland.nl

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Dieu-Donnée Damrow, HR adviseur op 06-49372190.  Voor meer informatie over ReumaNederland, ga naar www.reumanederland.nl.

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!