ReumaNederland slaat alarm: stop artrose!

Nu al lijden 1,5 miljoen mensen in Nederland aan artrose. En als we niets doen, groeit dat richting de 3 miljoen in 2040. Dat is bijzonder pijnlijk voor wie het krijgt, maar uiteindelijk voor ons allemaal. Want artrose betekent niet meer kunnen meedoen. Thuis niet. Op je werk niet. Nergens niet. Dat ontwricht de complete samenleving, dus het raakt ook jou! We moeten nu in actie komen om artrose te stoppen.

Verhalen: mijn leven met artrose

Wat betekent het als je artrose hebt? Wat gebeurt er dan met je leven? Lees de verhalen van Wilco, Etty, Sandra en Ingrid. Over afgekeurd worden en thuiszitten, niet zomaar een dagje mee kunnen naar de dierentuin en iedere dag pijn.

Artsen en onderzoekers over artrose: serieuze ziekte

Artrose treft niet alleen ouderen. En is ook geen kwestie van ‘een beetje slijtage’. Artrose is een serieuze, chronische gewrichtsziekte. Hoe krijg je dit en wat kun je dan doen? Over 5 protheses plaatsen op een dag tot de risico’s van dagelijks knielen en bukken op je werk: lees de interviews met de deskundigen.

7x impact van artrose

Denk je eens in, 3 miljoen mensen die straks niet meer kunnen meedoen in de maatschappij. Van dure kunstknieën en werkverzuim tot eenzaamheid en afhankelijkheid, dit is wat er op ons afkomt: 7 x impact van artrose in cijfers.

Benieuwd wat jij tegen artrose kunt doen?

ReumaNederland heeft de artrosewijzer ontwikkelt. Daarin leer je de risico’s herkennen en de schade te beperken.