Praat mee!

Gewichtsproblemen, vooral overgewicht, komen veel voor bij kinderen in Nederland. Huisartsen spelen een belangrijke rol bij het opmerken en bespreken van overgewicht bij kinderen. Huisartsen geven echter aan het lastig te vinden om overgewicht bij kinderen bespreekbaar te maken met de ouders. Daarom willen wij samen met ouders en huisartsen een interventie ontwikkelen om huisartsen te helpen bij het opmerken, bespreekbaar maken en verwijzen van ouders met kinderen met overgewicht.
Om deze interventie te ontwikkelen hebben wij uw input nodig!
Voor ons onderzoek zijn wij op zoek naar ouder(s)/verzorger(s) die weleens een bezoek hebben gebracht aan de huisarts met hun kind. Aan dit onderzoek kunnen ouders van kinderen met en zonder overgewicht meedoen. Graag willen we u daarom uitnodigen om deel te nemen aan een groepsgesprek. Met dit gesprek willen wij de verwachtingen van ouders over de rol van de huisarts bij het opmerken en bespreken van overgewicht bij kinderen met de ouders in kaart brengen. Uw input gaat ons helpen bij de ontwikkeling van de interventie voor huisartsen, zodat de huisarts kinderen met overgewicht en hun ouders beter kan helpen.
De gesprekken zullen in oktober/november in het Erasmus MC of online plaats vinden. Om u te bedanken voor uw deelname en bijdrage aan medisch-wetenschappelijk onderzoek ontvangt u een VVV-bon t.w.v. €25,-. Ook zullen eventuele reiskosten worden vergoed.
Om uw interesse voor deelname kenbaar te maken of om u aan te melden voor deelname aan ons onderzoek zien wij uw reactie graag tegemoet. U kunt een email sturen naar komis-studie@erasmusmc.nl. Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. Wij nemen daarna telefonisch of via email contact met u op om verdere uitleg te geven en uw eventuele vragen te beantwoorden.

Praat mee!

05 oktober 2022
0:00 - 0:00

Informatie

Organisatie: Erasmus MC
Website: https://www.facebook.com/erasmusmc
Aanmelden vóór: 01 oktober 2022
Toevoegen aan mijn agenda 05 oktober 2022 30 november 2022 Europe/Amsterdam Praat mee!

Gewichtsproblemen, vooral overgewicht, komen veel voor bij kinderen in Nederland. Huisartsen spelen een belangrijke rol bij het opmerken en bespreken van overgewicht bij kinderen. Huisartsen geven echter aan het lastig te vinden om overgewicht bij kinderen bespreekbaar te maken met de ouders. Daarom willen wij samen met ouders en huisartsen een interventie ontwikkelen om huisartsen […]

, Maxime van der Velden komis-studie@erasmusmc.nl