Pijnlijke realiteit van reuma

Er leven in Nederland meer dan twee miljoen mensen met reuma. De beschadiging van hun gewrichten en spieren is nog steeds niet te genezen. Mensen met reuma hebben vaak het pijnlijke gevoel dat ze tekortschieten. Als ouder, vriend of collega. Terwijl de buitenwereld denkt dat het allemaal wel meevalt. Dat is de pijnlijke realiteit van reuma. Te pijnlijk om te negeren.

Campagne Pijnlijke realiteit van reuma

Ons doel: reuma genezen in 2040

Er leven in Nederland 2,3 miljoen mensen met reuma. De beschadiging van hun gewrichten en spieren is nog steeds niet te genezen. Mensen met reuma leven met pijn, functionele beperkingen en onbegrip in hun omgeving.

Bij ReumaNederland doen we er alles aan om de pijnlijke realiteit van reuma te veranderen. Door het beeld dat over reuma bestaat bij te stellen. Door mensen met reuma en hun omgeving op alle mogelijke manieren te steunen in hun dagelijkse strijd. En door onderzoek naar betere behandelingen te financieren. Ons doel: reuma genezen in 2040.

Ik ben volledig afgekeurd, de impact daarvan wordt zó onderschat
Ilona (41) is moeder van twee inmiddels uitwonende, studerende dochters. Vlak na de geboorte van de jongste kreeg ze de diagnose RA. “Ik heb vooral geleefd om maar te kunnen blijven werken en zorgen. Om méé te kunnen blijven doen.” Inmiddels is ze volledig afgekeurd. “Ik accepteer voorlopig dat ik dat nog niet kan accepteren. Het is een chronisch rouwproces.”
Ilona